söndag 16 december 2012

Inget nytt


Snart är ytterligare en dag avklarad på förlossningen utan att någonting har hänt, vilket är så det ska vara...
Överlevnadskit
På eftermiddagen tog vi rullstolen ner till cafeterian där syster mötte upp. Vi fikade en stund och mer os upp på rummet fick vi ett överlevnadskit med bland annat två pocketböcker, kortlek och godis.

Under dagen har jag fått några frågor. Rebecca undrar hur vår julafton kommer att se ut? Vet inte om jag har något svar på det riktigt. Det jag vet är att vi kommer vara på sjukhuset. Om det på julafton finns en pojke utanför magen eller inte har vi ingen aning om. Det kan bara tiden utvisa... Har pojken kommit kommer vi på julafton finnas på Neo-avdelningen och behagar han att vara kvar i magen kommer jag ligga i samma säng som jag gör nu...

Elin konstaterar att pojken tidigare varit välväxt på tillväxtultraljud och att borde vara bra nu. Det är helt rätt. Vid förra tillväxten, den 27 november, låg han 23 plus på tillväxtsskalan, vilket innebar att han då vägde ungefär 2 kg. Så nu är det bara positivt att han är lite större än normalt.

M undrar om det är förlossningen som gäller nu till han har kommit och ja, så är det. Sedan kommer det vara Neo ett tag och hur länge det blir där beror ju helt på hur pojken mår.
Förlossningen vill ha koll på mig och jag tycker att det är tryggt att vara här även om det vissa stunder blir långtråkigt. Mannen och jag försöker att skaffa oss lite rutiner här, vilka bland annat är ctg-kurva cirka åtta på morgon och kväll, lunch vi tolv, en rullstolssväng efter lunch, sedan lite vila, middag vid fem och kvällsfika vid åtta. Sedan blir det mycket tv-tittande, kortspel, försöker läsa böcker och tidning (har dock dåligt fokus på det).

Vi försöker att hålla modet uppe och att varje kväll tänka på att ytterligare en dag gått och inte tänka på hur många dagar det är kvar.

15 kommentarer:

  1. Håll modet uppe, det är rätta takter! Pojken växer på sig därinne i magen och snart finns han oss er och då blir det inte långtråkigt ska du se! Vi ser också fram emot att träffa pojken och hoppas på att få komma på dopet! Kanske kan ni fördriva tiden med att fundera lite kring dopet? Eller det kanske ni redan har gjort?
    Ta hand om varandra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis kommer det komma en inbjudan till dop till er framöver. Vilket datum det blir har jag en önskan om men vet inte om det blir så än.
      Kramar

      Radera
    2. Härligt att få komma på dop! Det ser vi verkligen fram emot! Kanske borde jag ladda upp med näsdukar redan nu? Det kommer bli många glädjetårar framöver! Jag börjar nästan gråta nu när jag tänker på allt som hänt och så glädjetårar för det lilla Miraklet som snart är hos er!

      Radera
  2. Väntan, väntan, väntan... Förstår att det är segt som sirap, men snart så. Snart är han hos er och då börjar det nya livet. Kram!

    SvaraRadera
  3. Skönt att höra att allt är lugnt och att pojken mår bra :-)
    Fortsätter följa er och tänka på er! Helt rätt att inte försöka tänka hur många dagar som är kvar, vi försöker också fokusera på nuet!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej,
    Jag har följt din blogg ett tag men inte kommenterat den.
    Känner så väl igen mig då jag själv Maj- 11 blev liggade på BB efter att mitt vatten hade gått 6.5 veckor för tidigt efter en infektion.
    Min lille kille ville ut efter 3 dagar då värkarna kom men jag orkade inte pga av infektionen så det blev urakut snitt.
    Ut kom en rejäl kille på 3265 gr i vecka 34+0
    Och han blev liggade 2 veckor på Neo innan vi fick åka hem.

    Det kommer gå galant för er och det är änglar som jobbar inom sjukvården!

    SvaraRadera
  5. Hej Anna! vad kul att läsa om din graviditet. tänk om ni har en bebis till julafton, så mysigt :)
    ha det så bra nu och lycka till,
    kram josefine från jobbet.

    SvaraRadera
  6. Både du och jag önskar med andra ord att tiden går lite fortare :)
    Du är på rätt ställe och det här kommer att gå så bra. Snacka om en jul du aldrig glömmer.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Hej! Jag undrar om inte din man jobbar? Eller är han med dig på förlossningen hela tiden? Vad skönt att slippa vara ensam där isf.. Man blir nästan lite deprimerad om msn inte har sällskap ( blev jag iaf)

    Lycka till!!

    SvaraRadera
  8. Beundrar er styrka.
    Ni klarar detta. Ni är fina människor och ger varandra styrka och ork.
    Skönt att er lille pojk i magen mår bra. Härligt att han är på + sidan. Det är ju en fördel om han tänker komma ut inom de närmsta dagarna.
    Kramar

    SvaraRadera
  9. Hej Anna!

    Jag brukar gå in på din blogg då och då för att se hur det går för dig. Nu såg jag att det har hänt saker de senaste dagarna och tänkte lämna en hälsning.

    Jag har två pojkar, den förste föddes v. 32+4 (med vikt 1 980 kg)och den andre v. 34+2 (2 375 kg). Båda två efter för tidig vattenavgång som i sin tur föranleddes av en urinvägsinfektion, vilket jag förmodar är det du också fått (Sverige är ett fantastiskt land, man bekostar hellre neonatal än en burk urinstickor som borde finnas på varenda MVC och användas vid varje besök under graviditeten). Mina pojkar är nu tre år respektive sju månader gamla. Båda har klarat sig alldeles utmärkt, den yngsta väger nu 9,5 kilo!!. Det enda de båda behövde efter förlossningen var sondmatning (när man är så liten är sugreflexen ännu inte utvecklad). De behövde ingen andningshjälp, utan var bara lite för små och behövde växa till sig innan vi fick åka hem.

    Jag tror att du kommer att föda innan Jul. Det är få som klarar av mer än en vecka efter vattenavgång eftersom kroppen sätter igång förlossningen. Om läkare har lyckats få ner dina infektionsvärden kommer de förmodligen att bromsa förlossningen ett tag genom att ge dig sprutor när du får riktiga värkar. Så var fallet vid min första graviditet, de höll på i två dygn, men sedan orkade jag inte mer med återkommande värkar och fick föda. Sammanlagt höll jag ut i fem dygn första gången och i tre dygn andra. Du har helt rätt, varje dag är enormt viktig, men stressa inte, din pojke är förmodligen redan färdigutvecklad och kommer att må bra när han kommer ut!

    Jag födde vaginalt båda gångerna. Det är verkligen det bästa för barnet och det är en helt fantastisk upplevelse. Jag har inte upplevt mina förlossningar som särskilt dramatiska och värkarbetet och själva förlossningen var helt ok. Din pojke är fortfarande ganska liten, det är nog skillnad att föda fram 2,5 kilo jämfört med 3 - 4 kilo...

    Lycka till, Anna, håller tummarna för dig och din lille son! Jag kan mejla mina kontaktuppgifter i fall du har några frågor eller bara vill prata.

    SvaraRadera
  10. Hej Anna,
    Jag har försökt skriva en hälsning från min telefon några gånger men det har inte fungerat.
    Jag vill bara önska dig lycka till och jag hoppas vårdpersonalen tar väl hand om er! Ha en fin jul på sjukhuset, snart får ni träffa er lille son!

    SvaraRadera
  11. Jag har mejlat dig! TA hand om dig!
    Kram C <3

    SvaraRadera
  12. Wow vilken styrka ni måste ha båda två!
    Hopppas verkligen att allt kommer gå bra och jag håller mina tummar stenhårt för er!

    SvaraRadera