torsdag 20 december 2012

Snuvad på en bebis idag


Vid midnatt vaknade jag av att det rann ganska rejält därnere och det visar sig nu inte vara fostervatten, utan rent blod. Larmar på barnmorskan som kommer fort. Sedan sker allt ganska fort. Ctg-kurva kopplas på, läkare kommer in och sammandragningar börjar bli starkare och starkare. Helt plötsligt inser vi att pojken vill ut!
Efter cirka tre timmar med sammandragningar som bara blivit kraftigare och tätare flyttar vi över till ett förlossningsrum där jag introduceras för lustgasen eftersom det inte gått 12 timmar efter att jag tagit Fragminsprutan (vilket det måste för att få EDA). Fram till klockan sju ungefär är värkarna kraftiga men efter det blir det svagare och färre.

När ronden kommer vid nio tycker läkaren att vi ska skita i detta då allt avstannat... Vilket antiklimax. Så nu är vi tillbaka i vårt vanliga rum och bara väntar. Igen!

Under eftermiddagen har jag mest sovit då jag i stort sätt var vaken hela natten. Sammandragningarna har kommit och gått, men inte i den styrka som var i natt.

Som sagt – Nu är det bara att vänta igen.

26 kommentarer:

  1. Åååh vilken nervkittlare det här är!!

    En riktig liten lurifax den där pojken :)

    SvaraRadera
  2. Men oj...som det kan bli. Mår pojken bra av en sådan här grej? Hoppas han kommer snart, blir kanske en julebebis :)
    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Hoppas allt går bra, det börjar blir säkert en jul och nyårsbarn. Håller tummarna att du och lilla knyte mår bra. Måste vara jobbigt för maken som står vid sidan av allt......

    SvaraRadera
  4. Men vilken buse han är! Nu är det nog verkligen inte långt kvar innan han är hos er. Håller alla tummar och tår för er och tänker på er ofta!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Varför plockar de inte ut honom. Vad var det för blod. Jag tänker på er.

    SvaraRadera
  6. Usch, vad jobbigt för dog/er. Kramar

    SvaraRadera
  7. Oj hjälp. När jag läste rubriken och det första där om att det var blod trodde jag det värsta hade hänt igen... Jag undrar som ovanstående anonym, vad var det för blod??

    SvaraRadera
  8. Jag tycker det verkar dags för pojken att komma ut! Varför blöder det? Han är ju stor och kommer klara sig bra varför tar dom inte ut honom.

    SvaraRadera
  9. Snacka om snuvad! Men nu är det inte så långt kvar kanske?

    SvaraRadera
  10. Infektion och vattenläckage är inte bra att ha för länge eftersom det finns risk för att barnet smittas. Jag hoppas också att du fick en godtagbar förklaring till blödningarna. Var en besvärlig patient, kräv undersökningar och ställ en massa frågor, det brukar löna sig...

    SvaraRadera
  11. Men GUD, ska lillen hålla på sådär så förlorar jag ju gissningen!
    Kan faktiskt ana hur jobbigt det där måste vara, att man ställer in sig och så... inget.
    Skickar lite styrkekramar!

    SvaraRadera
  12. Blodet som kom var från livmoderhalsen. Sedan mitt i natten har det inte kommit mer blod. Läkaren kallade det täckningsblödning.

    Att de inte plockar ut honom beror på att han mår bra där inne och även om han är stor så är jag trots allt bara i vecka 33+. Varje dag han är inne i magen är bättre för honom än att ligga i en kuvös på Neo. Läkare och barnmorskor har dagliga kontoller på mig och pojken -ctg-kurva, infektionsblodprov, blodtryck, koll på det fostervatten som rinner medmera.

    SvaraRadera
  13. Håller tummarna för att allt går bra för er! Kämpa på och håll ut för snart får ni träffa ert lilla mirakel! Kram Frida

    SvaraRadera
  14. Hvor anstrengende for jer...

    SvaraRadera
  15. Har du börjat öppna dig någonting?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trots 6 timmars värkarbete hade jag då inte öppnat mig något samt att livmodertappen var väldigt långt bak. Den ska tydligen vara mera framåt när det är "på allvar" om jag fattade rätt i min lustgasdimma.

      Radera
  16. Oj oj oj vilken dramatik emellanåt. Och sen bara att vänta. Men som sagt, varje dag han är kvar i magen är en bonus. Han verkar ju må bra där inne. Sjung mycket för honom. Maggie

    SvaraRadera
  17. Spännande detta, verkar ju inte vara så jättelångt kvar nu!
    Många kramar :-)

    SvaraRadera
  18. Teckningsblödning är liksom värkar och vattenavgång tecken på att förlossningen startat. Det är inte farligt, det är ju samma som att man får värkar (alltså som svar på en del kommentarer). Ja, förlossningen startade ju i princip, men så ångrade lillkillen sig. :) Men det är nog inte långt kvar nu när det blev sådär. Tänker på er, kram!

    SvaraRadera
  19. UK, vad rädd jag blev av rubriken! Lättad nu... Men snart, snart gör filuren entré!

    SvaraRadera
  20. Oj oj så spännande!! =) Jag fick teckningsblödning knappt två dygn innan dottern föddes. Det blir spännande att se när er den lille grabb tänker komma. Varje förlossning är olik och unik på sitt sätt!

    Kram!

    SvaraRadera
  21. Hoppas det går bra för er,då är det dax snart, han kanske kommer i natt eller i morgon!!! vila så mycket du kan, min förlossning tog 30 h och jag hade knappt sovit nåt så det va tufft så försök sova så mycket du kan. Det kommer gå bra för er nu. Snart firar ni att han är född.

    SvaraRadera
  22. Åh vad jag känner igen mig i din situation.

    Jag blev kvar på sjukhuset i TRE månader innan vår andra bebis behagade komma.
    Håller tummar och tår för er!

    Lycka till!
    Kommer att följa din blogg med spänning. :-)

    SvaraRadera
  23. Nu blev jag både rädd, spänd, glad och besviken – ungefär i den här ordningen – när jag läste ditt inlägg. Blödningen skrämde mig, jag läste spänt om vad hände sen, blev glad att barnet mår bra, men besviken att han inte är ute än.
    Det verkar inte vara så lång tid kvar, snart har ni honom i famnen, det är så skönt och kul!
    Jag tänker mycket på er och längtar efter inlägget när du skriver om att han är här :-).
    Stora kramar!

    SvaraRadera
  24. Vilken busunge! Hålla på och busa in i det sista :-) Nu kanske det blir en julaftonsbebis, det tror jag. Tänk vilken härlig julklapp ni får i år eller i början av nästa år! Här hemma är vi båda genomförkylda och snörvlar i kapp så vi gör inte många knop men jag kommer sitta klistrad vid datorn och vänta på mer nyheter! Försök sova (om du kan) och mannen kanske också behöver sova efter den pärsen ;-)? Ta hand om er. Kramar

    SvaraRadera