tisdag 11 december 2012

Vecka 33 (32+0)

Ytterligare en vecka har gått. Så underbart!! Allt är i stort sätt klart inför pojkens ankomst. Det är bara småsaker kvar. Vi behöver köpa några kuddar (till vagga och två vagnar) och någon nattlampa av något slag.
Det största som jag har kvar är nog att förbereda mig mentalt! Det känns fortfarande så overkligt att i den här, just nu, gungande magen ligger en liten pojke som kommer vara vår alldeles egna pojke. Kanske är det en Olle, kanske inte.  Jag känner mig inte stressad över att vi inte bestämt namn än. Det hinner komma framöver.

Igår och tidigare i morse var jag orolig då han varit väldigt lugn i magen, men den är som bortblåst nu när hela magen rör sig! Han var nog antagligen trött efter dopet i lördags då han under varje psalm och sång höll igång i magen. Kommer han gilla musik tro?

7 kommentarer:

  1. Nu skickar jag in lite fler tips så här oombedd... vet inte om du skrivit om dess saker, men jag tycker det är viktiga komponenter för att första tiden ska bli lugn.

    Bestäm att ni helt själva ska bestämma takten i besök efter att barnet kommit och var tydliga.

    Ska du amma, tänk dig att det tar precis ALL din tid i ca två månader, så kan du bli positivt överraskad om det inte gör det.

    Att ha färdig mat i frysen för första tiden är väldigt bra. Och framförallt lunch till dig sen när du är själv hemma.

    Nåt som är väldigt viktigt är att ha en ordentlig back up för foton. Har man dem bara i kameran eller i en dator och hårddisken går sönder - ja det får ju inte hända. Första tiden har man kanske inte så mycket tid för sånt fix, så det kan vara bra att förbereda.

    Sen tycker jag det är bra att redan innan göra i ordning en hylla i köksskåpen där man kan ställa alla babyattiraljer som snabbt tar över livet. Och lådor att lägga minnessaker, presenter som ska användas senare och lådor att stuva urvuxna kläder i. Annars blir det lätt kaos som man inte har tid med.

    SvaraRadera
  2. Olle, det är fint! Det ville jag ha men det underkändes av maken tyvärr...

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte man behöver tänka fööör mycket på namn innan, det kommer oftast av sig självt när man väl träffar den lille sen. Vi hade en hel hög med namnförslag men när vi provade dem på lilleman var det inget som passade. Och så helt plötsligt så hade vi en Douglas - ett namn vi inte ens hade tänkt på innan. Så kan det gå. :)

    SvaraRadera
  4. Klart att killen kommer gilla musik!! Och visst kommer du spela och sjunga mycket för honom?? Det är så oerhört viktigt med sång och musik! Inte minst för språkutvecklingen!!

    kramelikram

    SvaraRadera
  5. Jag kan rekommendera dom babykuddarna som säljs på Hemtex. Lite dyrare, men sååå värt det. Superbra kvalitet. Inte för tjocka och blir aldrig ihopklumpade så som "Rätt starts" som säljs på barnens hus eller ännu värre som billiga babykuddarna på IKEA.

    SvaraRadera
  6. Snart är ni i mål, ni kommer få ett underbart 2013 <3 Kram

    SvaraRadera