torsdag 13 december 2012

Lite lyx på förlossningen

Man får ju försöka att lyxa till det så mycket som möjligt så därför blev det nu för en stund sedan en välförtjänt dusch. Dock sittande på stol. Dessutom fick jag under tiden en nybytt säng!

Morgonens ctg-kurva var helt normalt och dagens infektionsprov hade sjunkit sedan igår.

Uppdatering: anonym undrade om när vi får åka hem och det blir inte förrän pojken är ute och dessutom vistats på Neo en tid, så nästa år nångång. De vill ha kvar mig här för dagliga ctgbkurvor och infektionsprover samt övriga kontroller.

20 kommentarer:

  1. Vad skönt att ctg:n var bra och att infektionen börjar ge med sig! Vad händer nu då, ska ni snart få åka hem då?
    /Mimmi

    SvaraRadera
  2. Om vattnet har gått så ska dom väl sätta igång dig snart väl?! Ett visst antal timmar sen måste dom ju sätta iång dig med värkstimulerande dropp....det gjorde dom på mig då barnmorskan sa att efter vattnet gått så kan man inte vänta hur länge som helst? tror det är 48 h

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag trodde också att det var så, men det kanske inte gäller för tidig vattenavgång utan bara när vattnet går vid fullgången tid? Kommer det inte igång på naturlig väg eller att pojken börjar må dåligt så kommer han senast vecka 35+0.

      Radera
  3. Fått svar på vad för infektion du har? Massa lycka till med allt framöver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frågade både barnmorskan och läkaren i morse, men det vet de inte och ibland får man inte heller svar på det överhuvudtaget.

      Radera
  4. Det bildas hela tiden nytt fostervatten så om barnet mår bra tror jag de undviker att sätta igång när det inte gått fler veckor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sa läkaren också -att det hela tiden bildas nytt fostervatten. I dessa veckor kan bebis till och med klara sig helt utan fostervatten. Så länge det fostervatten som kommer ut har normal färg är det lugnt.

      Radera
  5. Fantastiskt spännande! Hoppas att du är vid gott mog, men så verkar det.

    För oss som fortfarande är kvar ute i julstressen låter nästa år långt bort, men det är ju faktiskt bara några ynka dagar.

    SvaraRadera
  6. Det låter bra, och jag får känslan att du mår bra och känner dig lugn och trygg? Ha en fin lucia :)

    SvaraRadera
  7. Planen är alltså att det ska komma igång av sig själv alt. igångsättning? Om du och pojken mår bra det vill säga. Eller blir det snitt? Stort lycka till.

    SvaraRadera
  8. Hej Anna!

    Jag funderade på en sak, vad är planen nu? Ska er lille pojke ligga kvar i magen så länge ctg-kurvan och dina infektionsprover är bra? Är det tillräckligt med vatten kvar samtidigt som kroppen producerar nytt så det går? Eller ska han bara ligga kvar några dagar för att få steroider för lungfunktionen och sedan komma ut? Kommer han födas med kejsarsnitt nu när vattnet gått såhär tidigt?

    Oj, det blev visst många frågor ;)

    Kram Rebecca

    SvaraRadera
  9. Åh det här är så spännande, jag kollar fibrilt efter uppdateringar och hoppas att allt är bra.

    SvaraRadera
  10. Så spännande.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Hej, en praktisk påminnelse bara i allt det stora. Om ni blir kvar på neo ska ni anmäla tfp (går bra att göra på 0771 524524). Sedan begär ni ersättning via fk.se (måste ha e-leg) annars får ni göra det på pappersblanketten som skickas hem.

    Och lycka till med förlossning och barn, det är spännande tider!

    SvaraRadera
  12. Lycka till med Lilleman! Vilken julklapp att få träffa honom! Dom kommer ta fantastiskt hand om honom och er. Min lilla kusintjej som föddes i vecka 28, 1200 gram lätt mådde fint och är en aktiv snartfyraåring nu!

    SvaraRadera
  13. Det är bra att du är inne, det är säkrast. Ska de sätta dig igång eller väntar de tills förlossningen startar av sig själv?
    Jag tänker mycket på er!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Ja, vad skönt att de håller dig kvar på sjukhuset och att du verkar vara lugn. Allt är jättespännande!

    SvaraRadera
  15. Lykke til med den siste innspurten! Snart er dere ved målet! Klem fra naboen i vest.

    SvaraRadera