söndag 22 januari 2012

Inte värt det

Att gråta sig till sömn av något som man läst på Facebook. Nä, det är inte Facebook värt.
Nu raderas facebookappen från telefonen så slipper jag att konfronteras med alla de lyckliga händelser som alla människor förutom jag genomgår.

Bitter, avundsjuk och missunnsam? Ja kanske det, men det står jag för.

20 kommentarer:

  1. Man är inte alltid beredd på det.... Ibland kan man sätta upp sin sköld, sitt försvar och klara av det. Men ibland blir man överumplad, och....

    Ja, man får vara bitter, avundsjuk och missunsam. Det tror jag vi är alla, nån gång då och då...

    Du får en KRAM av mig, bara för att du vågar tala om att du är det! Vi andra är det också (i alla fall jag), men vågar kanske inte säga det.

    KRAMKRAM

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde samma sak igår, raderade Facebook från min telefon. Den är en ren masochism.
    Kram på dig, jag hoppas du mår bättre idag.

    SvaraRadera
  3. Jag döljer alla gravidosar efterhand eller när jag misstänker att det är på gång så slipper ajg att konfronteras med det. När jag känner mig starkare kan jag gå in på deras sida och se hur det står till med dem. FB är ett jävla skit för oss faktiskt, alla idioter som lägger ut statusar - ibland bara för att skryta verkar det som, bläää

    SvaraRadera
    Svar
    1. ganska dumt att kalla dom idioter och jag tror knappast dom skryter , alla har ett val , läs eller inte läsa.
      men att kalla människor idioter för att dom lyckats med något du kämpar för och skriver ut det på FB , de är löjligt tycker jag.

      Radera
    2. Nä, det är väl klart som fan att de inte är idioter för att de lyckats få ett eller flera barn, nu gör dig nog dig lite dummare än du är. Det som är idiotiskt är hur man skriver, när man skriver och vilket syfte man har med det vissa människor hela tiden kräker ur sig på detta forum. Därav borttagandet av dem. Inte för att de har barn.

      Radera
  4. Jag har tagit bort alla vänner som skriver om deras gravid- och mammalycka. Jag klarar inte av det! Visst är jag avundsjuk och bitter. Om jag någonsin blir gravid själv så har jag lovat att aldrig fläka ut min lycka på facebook, då jag är vänner med allt för många ofrivilliga barnlösa. Har nog en annan förståelse för detta, än de som inte har upplevt det...
    Ibland har jag faktiskt skrivit ett mail och förklarat varför de inte finns kvar på min vänlista, det har blivit väl mottaget och uppskattat.
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  5. Tycker du gör helt rätt som raderar det. Man ska inte behöva utsätta sig för sånt som gör en illa/sårar. Många kramar till dig!!!

    SvaraRadera
  6. Känner så med dig... Grät mig också till sömns igår av sånt jag sett på facebook, egentligen borde man inte va inne där alls :( Kram

    SvaraRadera
  7. Jag tycker att det är bra att du skyddar dig själv från dessa "lyckliga nyheter". Det är en instinkt hos människan att skydda sig från smärta. Jag tror att det är bra att du våga berätta om dina känslor,det är ok att ha svåra känslor som avund,bitterhet och missunnsamhet. Du och mannen har haft ett omtumlande år med plus,Dutt,plus igen och MA...det är tufft och jag tror (nu leker jag amatörpsykolog) att det är både naturligt och faktiskt även sunt att du har dom här känslorna. Det är en smärtsam process att förlora ett barn och det är smärtsam resa att behöva kämpa ända in i kaklet för att få barn - på nåt sätt har dubbla anledningar att må så här om du förstår hur jag menar?

    SvaraRadera
  8. Åh jag känner så väl igen det där! Hatade facebook och lovade mig själv att aldrig skriva nåt om min graviditet. Jag har inte gjort det heller, kan fortf få en klump i magen av vissa som skriver en massa korkade inlägg! Har bett mina kompisar att inte skriva nåt om min graviditet heller.
    Tycker du är så modig som vågar säga som du känner, som barnlösa har vi nog alla känt så nån gång! Jag hejar på dig! Många kramar

    SvaraRadera
  9. Nej, det är det verkligen inte värt. Har alltid sagt att FB inte ska få komma in i mitt liv. Nu känner jag mig ännu mer beslutsam. :-)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Vet precis hur det är..... Men snart är det du som avslöjar en stor sak:då kan du efter RUL skrika ut på FB att ni ska bli föräldrar!!! Nu kommer det gå vägen för er... Kram

    SvaraRadera
  11. Det tycker jag du gjorde helt rätt i ! Visst vill man vara storsint,ödmjuk..glad för andras skull.Och det är lätt när man själv mår bra och livet går i de spår man önskar.Men när man faller gång på gång då har man inte den "styrkan". Att skydda sig själv är ren självbevarelsedrift.(jag har själv svårt att se gravida;påminner mig om att om liten vi förlorade i april..hade klarat sig..el iallfall liten som lämnade oss i augusti, hade klarat sig). Hoppet lever en,att vi ska få lyckas hela vägen...men nu mer kuvat.
    Kram T

    SvaraRadera
  12. Bra att låta bli Facebook, det kommer en tid när du kan glädjas åt andras bebislycka!

    Kram på dig!!

    SvaraRadera
  13. Innan ni säger att det är fel att vara lycklig på facebook tycker jag ni ska tänka på att även dessa människor döljer sina öden.. Oftast har man ingen aning vad de gåreller gått igenom. Bättre inte utsättas för det forumet om man inte klarar av det..

    SvaraRadera
  14. Känner igen det där... man vill vara glad för de andra men ibland är det övermäktigt. Jag har till och med raderat personer (ytliga bekanta) ur min "vän-lista" för att slippa höra om deras mysiga graviditeter och se bilder på deras magar. :-(

    SvaraRadera
  15. @jenny_maria: FB är väl ändå ett fritt forum där man får skriva vad man vill, så länge det ligger inom lagliga ramar och inte är kränkande? Signar man upp sig på fejjan och dessutom addar vänner, så får man vara realistisk nog att räkna med att det kommer att slinka igenom en och annan statusuppdatering som inte ligger i linje med ens egna värderingar. Om man sedan tycker att folk är idioter pga det dom skriver på FB, ja då ska man nog ta och radera dom från sin vän-lista. Det hoppas jag innerligt att mina vänner på fejjan gör om det är så dom ser på mig och det jag skriver.

    Jag tolkar f ö din första kommentar precis på samma sätt som Anonym, så jag antar att jag också gör mig dummare än vad jag egentligen är... :-/

    @Anna/Längtan till barn: ursäkta att jag hoppar in in och lägger mig i vad en annan kommentator har skrivit, men kommentaren i sig och det efterföljande svaret gjorde mig så irriterad och besviken att jag inte kunde låta bli.

    Precis som många redan skrivit så håller jag med om att du är både stark och modig som vågar tala om att du känner dig bitter och missunnsam. Ofta, ofta när jag läser här hos dig så imponeras jag av din självinsikt och din förmåga att i ord uttrycka det du bär på inombords. Och det låter klokt att försöka minimera risken att utsätta sig för sådant som just nu gör ont att läsa på FB, eller på andra forum.

    Jag håller både tummar och tår för att det blir återföring den här månaden och sedan ett stort fint plus. Och det viktigaste av allt - en varm och gosig liten bebis senare i höst. <3 Stor kram!

    SvaraRadera
  16. Alldeles riktigt! Både jag och mannen tog bort oss helt från FB. Vi mådde bara dåligt av olika orsaker, och då är det inte värt det. Inte värt det på en fläck!

    SvaraRadera
  17. Jag har också varit bitter och nästan missunnat andra deras graviditeter. Dock fann jag att jag mådde mycket bättre när jag började glädjas med dem. Vi har inte varit öppna med vår ofrivilliga och oförklarliga barnlöshet och de andra kanske också har samma problem. Man vet aldrig vad andra människor gått igenom.

    Skickar en massa styrkekramar och ett jättestort lycka till!

    SvaraRadera