onsdag 23 maj 2012

Alla har något att säga

När det gäller adoption tror jag att det finns lika många åsikter och tankar om det som det finns människor i världen. Det märker jag verkligen när jag i flera inlägg nämner att jag just nu inte är redo att påbörja en sådan process.
Många tror jag, tyvärr, tror att en adoption är en enkel process. Vem har inte hört kommentarer som "Ni kan ju alltid adoptera, det finns som många barn där ute som behöver en familj". Om det nu finns så många barn ute i världen som behöver en familj, varför tar det tre till fem år att adoptera...

Någon frågade i föregående inlägg varför jag tänker "två försök kvar" och inte "två planerade försök kvar". Hon undrade om det är en gräns vi satt på grund av ekonomiska eller andra skäl. Ja, det är två planerade försök kvar. Så sant. Sedan vet vi inte hur vi ska göra. Då har vi gjort nio återföringar. Det är ganska många... Dock blivit gravida på två av dom. Ekonomiskt skulle vi väl ha möjlighet att köpa fler ivf-behandlingar, men frågan är om det är värt det... Skulle båda försöken i höst misslyckas har vi då fyra misslyckade behandlingar i rad. Då måste man verkligen tänka efter om den tionde behandlingen verkligen kan ge ett plus efter så många minus. Jag hoppas att jag inte behöver hamna där och ta ställning till hur vi ska gå vidare.
Kanske har vi fler än två planerade försök kvar. Om vi får ägg till frysen vill säga, men de senaste gångerna har vi inte fått det så det är inget som vi räknar med. Blir det så räknar vi det som en bonus.

Vi får helt enkelt hoppas på en favorit i repris i höst. Dutt kom till på andra försöket i det trepack vi då köpt och det försök vi står inför i höst är ju också det andra i trepacket.

Jag måste nu försöka att ta bort de jobbiga tankarna. Dom finns där alltid, men som kuratorn sa så måste jag när jag tycker att de blir för jobbiga och påträngande säga till mig själv att sluta tänka. Känslorna finns ju också alltid där, men dom vill jag inte tränga bort för då kan det bli värre framöver istället. Så de får finnas med mig, men tankarna - De måste jag försöka mota bort. I alla fall de allra jobbigaste.

Tack för att ni orkar bry er om mig. Jag har säkert sagt det 100 gånger, men det är guld värt!!

9 kommentarer:

  1. Hur ställer ni er till att använda surrogatmamma? Med tanke på att ert senaste embryo inte fäste fastän det var så fint kanske detta kunde öka era chanser? Dyrt, inte möjligt i Sverige, eventuella etiska betänkligheter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte förstå varför det håller på och tjatas om surrogatmamma här heller hela tiden?! Anna har ju blivit gravid två gånger, så helt klart har hon själv en fungerande livmoder. Knappast skulle förra embryot som inte fäste ha fäst bättre i någon surrogatmammas kropp. Att ett embryo ser fint ut på utsidan betyder inte att det är bra inuti.

      Anna, jag tycker du gör helt rätt som håller din egen linje. Kämpa på så länge du orkar! Du har varit gravid två gånger och jag tror absolut att du blir det igen!

      Hälsnigar från en med fyra missfall och 13 ET i bagaget. Och nu om fyra veckor tittar hoppeligen bebben ut som kom till på vårt 13:e försök.

      Radera
    2. Anonym nr 1: Surrogat är ingenting vi tänkt på. Som anonym nr 2 säger är det ingen 100%ig chans att bli gravid bara för att embryot är perfekt.

      Anonym nr 2: Vad härligt att höra att du snart är i mål efter en sån lång resa. Krama ert mirakel från mig när hon/han väl kommer ut.

      Radera
  2. Hejsan, har inte kommenterat din blogg förut pga att jag bara för en kort stund sedan fick nys om den.
    Har nyss själv börjat skriva en egen blogg om min och min man´s situation i detta gällande ofrivillig barnlöshet.
    Får oxå många kommentarer gällande adoption , klassikern är väl : jag vet ett par som försökt länge och som det inte gick för , sedan adopterade de och vet du vad som hände sedan ! , de blev gravida själva efter ett litet tag !
    Mm listan kan göras lång på mer eller mindre dumma samt opassande kommentarer gällande barnlöshet samt adoption .
    Läste i din text att frågan finns om det kommer att fungera eller inte om det blir fyra misslyckanden på raken , för oss blev det sex misslyckanden på raken innan det sjunde fastnade , det gick oss förlorat dock :( , men det jag försöker säga med detta är att ge inte upp för den orsaken , för man kan aldrig veta om eller om inte , hoppas detta kan hjälpa dig på ett bra sett med dina tankebanor om den saken i alla fall .
    Stor kram .

    SvaraRadera
  3. Hejsan, vad kul att du skrev en rad. Mindre kul att du fortfarande inte fått ett efterlängtat barn (som du har hos dig). Det måste ha varit i FL tråden där vi försökte bli gravida i början av 08? Fy vad orättvist livet är, att det ska vara så olika svårt att få barn :(. Alla borde ha samma förutsättningar på den fronten. Håller tummarna på att det går vägen i augusti!!! Kram

    SvaraRadera
  4. Ni har ändå lyckats två gånger så jag tycker det låter som bra chans ändå =) Hur fungerar det här med trepack? Min kompis sa något att man kunde typ få gravidgaranti? Alltså inte behöva betala om det inte går? Missförstog jag henne helt tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet att kliniken i Falun har något sånt. Vet dock inte vilka krav dom har. Tror bland annat att man inte får ha gjort så många ivfer innan.

      Vårt trepack är så att om vi nu skulle lyckas på andra försöket så brinner försök tre inne (när vi fått ett levande barn). Ett trepack kostar som att köpa två enkelbehandlingar.

      Radera
  5. Självklart alla olika åsikter om adoption absolut och ni gör det som är rätt för er i det måste ju andra också kunna acceptera

    All lycka nu och håller tummar i tår att det tar sig riktigt ordentligt för dig

    SvaraRadera