torsdag 31 maj 2012

Känner du lyckan genom sorgen?

Idag är det som sagt både lyckokänslor över den helt galna spontangraviditet som vi lyckats med medan jag samtidigt minns så väl vad vi gjorde för exakt ett år sedan - Begravde vårt barn.

När jag åkte till jobbet i morse lyssnade jag på Den svenska bjönrstammen och låten "Svalkar vinden" har en så passande textrad "känner du lyckan genom sorgen".
Ja, jag försöker så gått det går. Jag tror att alla runt omkring mig just nu är gladare över min graviditet än vad jag är. Antagligen har jag fortfarande inte fattat att jag är gravid och har därmed väldigt svårt att vara glad.

Idag på jobbet har ryktet spridit sig med blixtens hastighet. Naturligtvis vet inte alla, men några stycken har snappat upp det på min blogg via Facebook. De som fortfarande är ovetande får vara det tills de själva lyckas lista ut det.

Någon frågade i en kommentar när jag har beräknad förlossning och det blev ju helt plötsligt svårt att veta. Alltid tidigare när vi gjort ivf har vi ju haft en exakt tidpunkt för ägglossning (äggplocket), men nu har jag ingen aning. Räknar jag på en 28-dagarscykel med ägglosssning på dag 14 så är beräknad förlossning den 5 februari 2013. Fy, vad långt det är dit och så mycket otrevliga saker som kan hända innan dess... Mitt första mål är att få se ett tickande hjärta i vecka 8. Även dit känns det långt...

Miraklet - Du måste stanna!!




12 kommentarer:

  1. Ditt lilla mirakel kom ju till helt utan hjälp, så kanske är det starkare än de som fastnat vid IVF. Kan alltid hoppas det i alla fall. Kram!

    SvaraRadera
  2. Åh vad glad jag blir för er, grattis! Helt fantastiskt ju! Förstår att du känner dig omtumlad, man tror ju inte att man ska bli gravid "naturligt" när man åkt så många turer i IVF-karusellen. Håller tummarna stenhårt för att det ska gå bra hela vägen för ert mirakel. Kram/Alice

    SvaraRadera
  3. Åh vilken lycka och vilken mirakelbebis :-) Stor kram till dig och lilla grynet i magen ♥

    SvaraRadera
  4. sluta , just stop , dessa människor anna och hennes man behöver inget mirakel , dom är mirakel att gå igenom det dom har gått igenom och rest sej från det är det absolut största
    nu är ni gravida och på knull vägen , ursäkta ordvalet

    its just for you , ni kommer bli mamma och pappa till ett levande barn , och ni kommer lyckas
    belive me
    jag hoppas verkligen

    SvaraRadera
  5. Men HALLÅ!!! Det går vägen i Linkan o Norpan sängvägen nu alltså!
    Visst äre SJUKT när man tar ett gravtest o det blir "fel" med PLUS??? När man inte ska kunna få barn, helt otrolig känsla! Ja vet preciiiis, det kommer säkert va svårt för dej mä o fatta miraklet men åhh GRATTIS!!!
    //Ickan

    SvaraRadera
  6. Har du bokat ett ultraljud?

    Så det är i slutet av juni som din VUL ska vara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte bokat ultraljud än och i morgon är min distansklinik stängd så jag får ringa på måndag. Problemet är de har semesterstängt precis den tid som ett tidigt vul skulle vara. Så jag får se hur vi ska lösa det

      Radera
  7. Åhh, vad glad jag blev när jag läste. Håller alla tummar och tår stenhårt! Klart det kommer gå vägen :-) Stor kram till er <3

    SvaraRadera
  8. Vaa?? Oj vad jag är glad! Har inte kunnat läsa på ett par dagar och vad möts jag av?? Å jag är så glad!!! Grattis till dig och maken!! Jag hoppas så innerligt!! Den där drömmen du hade för ett tag sen, kanske tydde jag den rätt?? Kramar om er :)

    SvaraRadera
  9. Tänk hur att man kan glädjas på ned två människor man aldrig ens träffat eller känner, men det gör jag verkligen. Är så glad för er skull! Jag bara känner på mig att det kommer gå bra denna gången!

    Jag funderade på en sak, säkert en jättedum fråga men jag ställer den ändå ;) Nu när ni lyckats bli gravida på egen hand, påverkar det ert 3-pack på nåt vis? Är det så att när er bebis kommer frisk i januri/februari så brinner era återstående IVF-försök inne eller händer bara de om bebisen man föder gjorts genom IVF?

    Ta hand om dig, glöm inte folsyran & dina vitaminer, vila mycket och släpp fram varenda känsla du känner - oavsett vad det än är för känsla. Insikten av att du är gravid, lyckan och förväntan kommer den också, även om du antagligen mest är i chock just nu ;)

    Stora kramar till er (å hälsa mannen grattis!) Rebecca

    SvaraRadera
  10. En liten dikt jag skrev efter vårt plus på grav efter en donatorinsemination:

    Du lilla lilla mirakel
    snälla snälla
    stanna stanna där du är
    Och jag ska hålla dig
    så stilla stilla i min famn

    Du lilla lilla mirakel
    Du är det finaste vi vet
    Vi längtar så tills vi får hålla
    dig varmt i vår famn

    Du lilla lilla mirakel
    så stilla stilla finns du där
    och växer i min famn
    Var inte rädd vårt barn
    Vi finns där och ska älska dig
    från den dag du fanns
    för du är
    vårt eget Mirakel.

    Önskar er all lycka o ber för att ert mirakel stannar där, kram

    SvaraRadera
  11. Har en fråga, som jag har gått och funderat på, som du kanske inte kan svara på generellt sett, men hur det funkar för dig och vad du tror. Det är det här med tidiga VUL, dvs när man ska kolla om hjärtat slår i typ v 7- vart gör man det? Gör man det hos vanliga barnmorskan eller måste man ta sig till speciella ställen? Bekosta det själva? Jag har inte riktigt förstått när jag läst, dom flesta som gör det gör ju det efter IVF osv och är ju väl övervakade pga det ;-) Men alla andra, som blir gravida av sig själva och inte har just dom problemen, men som är sjukt oroliga ändå? Har fått för mig att VUL inte görs hur som helst nämligen. Har förstått att du tänker göra det och undrar vart du tar vägen nu då, när detta är en spontangraviditet och inte har med IVF att göra (vilken är underbart mirakulöst och hur kul som helst!!).

    Anna i gbg...

    SvaraRadera