fredag 11 maj 2012

Jag skickade ett litet mejl

Efter tisdagens besök hos den nya kuratorn har jag funderat på om jag skulle skicka mina åsikter till verksamhetschefen. Jag funderade några dagar och igår eftermiddag knåpade jag ihop en mejl där jag först beskrev vår situation och varför vi haft kontakt med kurator K. Sedan förklarade jag hur nöjda vi varit med K och hur missnöjda vi varit med L. Jag försökte att formulera mig så bra som möjlig då jag inte vill känna mig som en gnällig kärring. Jag läste igenom mejlet ett antal gånger innan jag till slut bestämde mig för att klicka iväg det.

Jag visste knappt om jag skickade mejlet till rätt verksamhetschef, men vid lunch idag fick jag ett svar där verksamhetschefen beklagade det som hänt både när det gäller vår kris och att vi varit tvungna att byta kurator mitt uppe i allt. Hon beklagade ju naturligtvis också att vi ansåg oss felaktigt bemötta av L. Hon var tacksam för mitt mejl med åsikter och meddelade också att de har en annan kurator som kanske skulle passa bättre för oss.


12 kommentarer:

  1. Det var dagens positiva tycker jag!!

    Hoppas ni får en fin helg..

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Grattis till semesterveckan! Hoppas att du får möjligt att både njuta och sörja som du vill. Jag tycker att det var modigt av dig att skicka brevet till verksamhetschefen. Då har du gjort din röst och åsikt hörd. Kanske är det fler som är missnöjda men som inte vågar säga något? Hoppas att kuratorn bemöter er bättre nästa gång eller att ni får möjlighet att byta. Själv har jag mailat och klagat på en vårdsituation av min pappa och då fick jag inte ens ett svar. Det kändes inte bra.

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni får en ny kurator som ni får större förtroende för och som säger saker som känns mer rätt för er.

    En kommentar: jag tycker inte verksamhetschefen gjorde rätt som gick in på Ls arbetslivserfarenhet. Jag tycker sekretessen gäller åt båda håll och det fel L gjorde i det här fallet var att inte bemöta er på det sätt ni önskade - huruvida hon gjort ett fel rent objektivt kan ju inte verksamhetschefen avgöra utifrån en missnöjd patients mail. Du har all rätt till dina känslor och att bli bemött på ett bra sätt av chefen men det är inte hens uppgift att delge dig något om kuratorns tidigare erfarenheter/meriter eller brist därpå.

    SvaraRadera
  4. Jag tycker o´ckså att det var helt fel av chefen att offentligt kritisera sin medarbetare. I vården händer det ofta att patienter av olika anledningar vill byta arbetsterapeft, läkare, psykolog etc. Det är ingen stor grej vi vet alla att det är känsligt att arbeta med människor som av olika anledningar inte mår bra.

    För mig visar det att hon är antingen är oerfaren som chef eller okunnig om det goda ledarskapet.
    Sen en fråga, Skulle det kännas helt okej för dig att anhöriga bloggar om den okunniga arbetsterapeuften A på äldreboendet x i Norrköping?

    SvaraRadera
  5. Har nu redigerat inlägget och plockat bort citatet ur mejlkonversationen med chefen.

    Alla får ha en åsikt så skulle någon blogga om den okunniga arbetsterapeuten A så får de väl göra det...

    SvaraRadera
  6. Visst har alla rätt till sin åsikt men måste man blogga om det? Alternativt kanske välja sina ord med omsorg?
    På grund av sekretessen blir det ju enbart en envägskommunikation och människor hängs ut. Jag är faktiskt inte så övertygad om att du skulle tycka om att hängas ut på sociala medier.

    Hoppas att du antingen känner dig stark nog för att klara dig utan samtalsstöd alternativt hittar någon ny du trivs med.

    SvaraRadera
  7. Jag blir inte populär nu, men jag känner faktiskt lite synd om kuratorn. Hon har reagerat på fel sätt under ert samtal, det är sant, men jag tror inte hon ville vara okänslig mot er, kanske hon verkligen har ingen erfarenhet med barnlöshet. Jag skulle hellre sagt direkt till henne vad som kändes fel och sårande först, istället för att vända mig direkt till chefen. Men det är min åsikt, man reagerar olika på olika situationer.
    Det är svårt att hitta en kurator / psykolog som man verkligen passar ihop, men jag hoppas och önskar att ni hittar någon som ni kommer att känna er minst lika trygga som med K.

    SvaraRadera
  8. Jag förstår inte riktigt varför du mailade chefen. Kuratorn var ju inte otrevlig mot er?? Att det inte klickade mellan er är en sak men att maila chefen?? Tycker lite synd om kuratorn faktiskt....

    SvaraRadera
  9. Nä, det klickade inte mellan oss och kurator men det fanns också flera saker i det allmänna bemötandet som vi ansåg inte var proffsigt. Det har jag valt att inte skriva om här på bloggen.

    Mitt huvudsyfte med att mejla chefen var inte att klaga på den nya kuratorn utan istället medela vad jag tyckte om vår förra.

    SvaraRadera
  10. Arbetar man med människor som mår dåligt är det ju känsligt med personkemi. Jag tror ju att du fortfarande tänker mycker på er första kurator, hon har uppenbarligen betytt mycket för dig i ditt sorgearbete och du har inte släppt henne än(helt mänskligt och förståeligt). Det hade kvittat vem ni hade mött du ville ju inte ha någon ny kurator utan er KURATOR.


    Jag hoppas så att du får stöd i att bearbeta sorgen du har upplevt Anna.

    Kram till dig också kurator 2 om du läser det här, det är säkert inget fel på dig. Så här kan det bli när man arbetar med människor.

    SvaraRadera
  11. Jag känner som de andra här att det hela handlar om att ni jämför er gamla kurator med denna nya och att den nya inte alls är som den gamla som ni var så nöjda med. Jag antar att det finns mer i historien men av det du skriver här får man inte intrycket att kurator nummer 2 gjort något fel, bara att hon varit på ett annat sätt än det ni var vana vid.

    Att maila hennes chef på de grunderna känns som ett stooort steg, även om ni naturligtvis har all rätt att få uttrycka er åsikt. Verksamhetschefen däremot har inte rätt att tala om sin anställda kurator så öppet som du beskriver det.

    Hoppas ni får den hjälp ni eftersöker på ett eller annat sätt.

    SvaraRadera
  12. Hoppas det blir ett bättre möte hos en annan kurator. Det är så viktigt att det klickar om man dels ska få den hjälp man behöver och sedan kunna öppna upp sina känslor hos en person på de 45 min man har till förfogande... Kram Nhea

    SvaraRadera