söndag 13 maj 2012

Tankarna finns där

Idag har vi varit ute i trädgården  i stort sätt hela dagen. Vi har planterat blomfrön bland annat solrosor. Jag har planterat ut mina amaryllisar och lite annat smått och gått.

När jag är ute håller sig de jobbiga tankarna sig bort ganska mycket, men så fort jag kommer in så finns dom där. Den jobbigaste tanken idag är att jag aldrig kommer att lyckas bli gravid igen. Vi har två ivf-försök på oss, men sen... Vad händer då? Det måste bara lyckas, men jag har så svårt att se det just nu. Alla andra lyckas förutom jag (och jag vet att det inte är sant, men det känns så).
Jag har lyckats bli gravid två gånger, vilket inte behöver innebära att det lyckas en gång till eller så blir det så.

Vår distansläkare sa en gång att detta är ett lotteri och det kan jag verkligen hålla med om. Ena gången lyckas det och andra inte, fast förutsättningarna utifrån sett är exakt likadana.

Jag hoppas att jag i höst drar en vinstlott i det här jävla lotteriet för jag är trött på att få nitlotter hela tiden.

Vad jag minns från exakt ett år tillbaka idag - alltså den 13 maj 2011 är att kuratorn ringde oss tidigt på förmiddagen och sa att Socialstyrelsen godkänt vår ansökan om sen abort. Ett märkligt samtal då jag på ett sätt blev glad över att de godkänt det... I övrigt är den dagen en minneslucka. Jag kommer inte ihåg alls vad vi sysselsatte oss med eller hur vi kändes oss.

Dagens positiva: Sett och hört tre svalor (det är sommar för mig som bott på bondgård hela min uppväxt), kalasväder som inneburit mycket utevistelse i trädgården.

3 kommentarer:

  1. Ja nu har årsdagen passerat.Ingenting i en sorgetid kan jag känna .Men ett statement.Positivt just nu är att vi snart får jobba ihop igen det ser jag fram emot .Kramar

    SvaraRadera
  2. Beklagar verkligen era förluster och hoppas att ni snart får en liten att lukta på! Har en fråga angående era ivf-försök, om ni vid nästa försök får flera befruktade ägg och kan frysa in några, har ni då fler chanser att bli gravida?

    Sköt om et

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om vi vid ivf-försöket får ut fler än två befruktade ägg kommer de att frysa och kan sedan användas antingen om det ivf-försöket lyckas eller till syskonförsök.

      vid de två senaste behandlingarna har vi fått tillbaka två ägg och det kommer vi troligen får även vid nästa försök.

      Radera