lördag 6 oktober 2012

Kunde ha varit 1årskalas

Ja, nu tittar jag bakåt igen. Några av er tycker att jag inte ska tänka på det som kunde varit utan det som är. Var så säkert. Det gör jag. Idag har lilleman gjort sig till känna ganska mycket inifrån och det känns underbart.

Dock kan jag inte låta bli att tänka på att det kunde ha funnits en liten kille här redan som i dessa dagar skulle haft sitt första födelsekalas. Den 6 oktober 2011 hade vi beräknad förlossning för Dutt. Jag kan bara undra hur vi skulle ha klarat av det första året som föräldrar... Ibland känns det som en omöjlighet att jag ska klara av det. Ändå ska det bli oerhört spännande att få börja en ny period i livet. Som mamma. Till ett levande barn!

En extra tanke går idag till Dutt som inte fick bli vår förstfödda levande son.

8 kommentarer:

  1. Klart du måste få släppa fram dessa tankar och känslor... Livet är inte svart eller vitt, himmel eller helvete. Det rymmer alla tänkbara nyanser från svartaste sorg till ljusaste lycka och glädje.

    SvaraRadera
  2. Åh, jeg skjønner så godt at du tenker tilbake! Av og til, ikke ofte, riktignok, tar jeg meg selv i å tenke på hvordan det ville vært om det ble et barn den første gangen jeg var gravid. Og den graviditeten varte jo bare i 8 uker! Så at du som var gravid så lenge tenker sånn syns jeg er helt, helt forståelig. Det ville vært ille om Dutt ikke hadde gjort større inntrykk!

    SvaraRadera
  3. Herregud vem säger det? Man kan ju inte sopa alla känslor under mattan. Nej det är bra att tänka och reflektera! Detta datum kommer du alltid förknippa med Dutt! Ett sånt trauma och en så stor förlust bär man med resten av livet.

    SvaraRadera
  4. Sänder en härlig tanke till Dutt som skulle fyllt 1år, man ska tänka på det som varit för dessa varelser som aldrig fick bli våra barn finns djupt i våra hjärtan och ska komma ihågs av oss! Vi skulle ju haft 1årskalas 17/11 för Smurf och det tänker vi på! Så fortsätt prata om Dutt, Miraklet kommer vilja höra allt om sin storebror och kommer bära med sig honom under sitt liv! Men nästa år kommer du snart börja planera Miraklets 1årskalas och fasiken va ni ska fira då!!! Ha en go helg vännen och hoppas du mår okej idag! Hälsa maken! Kram

    SvaraRadera
  5. Klart ni ska tänka på Dutt, han kommer ju alltid vara en del av ert liv! Många kramar

    SvaraRadera
  6. Håller med Maria, Dutt är en del av ert liv! Och att minnas "speciella" dagar är en del av sorgeprocessen. Jag har också vissa datum som jag tänker extra mycket på vår Nova.

    Dutt kommer alltid finnas i era hjärtan, det kommer göra ont i perioder, då är det bra att vädra sina känslor vilket du gör! De som tycker att det tänks för mycket på det som varit, ja, det ända jag kan säga är att skit i det! Be inte om ursäkt för att du vill skriva om det. Vi sörjer alla på olika sätt, inget sätt är fel eller mer normalt än något annat. Det första åren efter att man förlorat ett barn är otroligt tuffa, de där speciella dagarna blir väldigt smärtsamma, men man måste ta sig igenom dem på ett eller annat sätt. Du/Ni gör helt rätt tycker jag...Skriv om det, prata om det. Det kommer hjälpa er att stå ut med sorgen och smärtan. Dutt kommer för alltid vara en del av ert liv, även fast han inte är här...

    Grattis till att Ni ska få en son! Alla namnen var fina tycker jag :)

    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
  7. Självklart ska du prata/skriva/tänka på det förgångna för att kunna leva och njuta av today.
    Vi pratar också lite då o då om Kim och hans bröder säger uppe i himmelen med morfar värmer mamma hjärtat extra när di säger så mina små mirakel som jag har i livet

    SvaraRadera
  8. Nåt helt annat... ;-) Har du beställt några gratisbabypaket, babyboxar osv som finns lite varstans? Jag har inte hunnit med det än, men är lite nyfiken på vad det är i dom och vad man får och vilka som är värda att beställa. Har du några tips eller recensioner på det? (Om du nu hunnit titta och skicka efter vill säga ;-) )

    Anna i Väst...

    SvaraRadera