torsdag 13 september 2012

Äntligen lyckat och namn

Efter ultraljudet igår hamnade vi något slags vakuum. På kvällen satt vi i soffan, sa knappt något utan stirrade bara rakt fram på tvn. Anspänningen hade antagligen varit större än vad jag trott inför ultraljudet och när allt sedan såg bra ut som släppt vi allt...

Idag känner jag mig inte så schack matt som igår, även om jag idag känner en svag, molande kronisk huvudvärk. Jag har kanske inte uträttat så mycket, men jag har börjat på ett nytt syprojekt. Den här gången en liten badcape. Inte alls svårt. Bara lite jobbigt att nåla och sy kantband. Målet är att den ska bli klar idag. Jag får se om jag lyckas med det.

Tänk att vi äntligen kunde få ett lyckat ultraljud! När jag kom hem igår insåg jag att det var exakt 1 år och 4 månader sedan vi var på rutinultraljud med Dutt och det var ju som sagt mindre lyckat.
Jag är alltid lika fascinerad över hur barnmorskan kan se allt på den där suddiga bildskärmen som hon verkligen gör. Hon förklarade för oss noggrant vad hon såg. Ibland såg vi och förstod, men ibland sa vi bara ja, ja fast vi egentligen inte såg exakt vad hon tittade på... Det som var lite extra häftigt var när hon zoomade in hjärtat. Oj, vad det jobbade på med sina klaffar. Där förklarade hon väldigt mycket med de olika blodkärlen, men det tyckte jag var svårt att se.

Det vi orkade igår kväll var att fundera lite på namn. Det är svårt. Ett namn ska ju funka så länge. Det ska inte bara passa på en liten 50 cm-bebis utan det ska även fungera när personen börjar skolan, tar studenten, börjar jobba och blir pensionär... Vi har väl ett namn som ligger lite närmare än andra, men vi får väl googla på nätet lite för att se om man kan få några ytterligare tips.

Idag fick jag ett mejl från Kronan om att vår vagn idag hämtas från deras lager av transportfirman. Antar att vår hus kommer bli en barnvagn rikare någon gång nästa vecka redan...Coolt!

10 kommentarer:

  1. Tänk på att garantitiden börjar löpa när du hämtar ut vagnen, så det är egentligen bättre att låta den stå kvar till närmare bf ur den aspekten.

    Grattis till ett lyckat RUL! :)

    Maria

    SvaraRadera
  2. Jag blir varm i hela kroppen när jag läser ditt inlägg! Fan, jag är så glad för er skull, du anar inte! Tårarna rinner...
    Hoppas huvudvärken går över och att ditt syprojekt blir bra!

    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
  3. Om ni har möjlighet vänta med att ta ut vagnen pga garantin börjar gälla så fort man hämtar den.

    SvaraRadera
  4. Att vi beställde vagn så här tidigt beror på att Kronan till och med söndag har 10% på sina lagervaror, vilket gör att vi tjänar 1200 kronor än om vi skulle beställa senare. Jag tror inte att Kronan vill hålla på vår vagn till jul eftersom det nu är lagret de säljer ut.

    vi får helt enkelt ta att garantin börjar redan nästa vecka.

    SvaraRadera
  5. Åh va spännande med vagn :) Vi ska på vårt Rutinultraljud i morgon och om allt ser bra ut hoppar vi in på Babyproffsen direkt efter och beställer vår. Pirrigt, spännande och alldeles underbart känns det! Kul att det blev en Kronan, har aldrig fått tillfälle att klämma på dom, men har hört många som gillar vagnen :)

    SvaraRadera
  6. Nu måste jag fråga, gäller inte garantin från inköpsdatum utan från den dagen man hämtar ut från posten?

    SvaraRadera
  7. Så underbart att ultraljudet gick bra! För namninspiration kan jag rekommendera att kolla Bolibompanamnsdagar! Det är en kalender som kompletterar vanliga namnsdagarna med lite mer ovanliga namn. Lycka till!

    O tack igen för Ica maxi kupongen!!

    SvaraRadera
  8. Nu kommer jag säga något som du kanske blir arg på, eller som du tar illa upp. Det är absolut inte min mening, och jag hoppas du förstår lite vad jag menar.
    Jag har följt din blogg i 100 år, genom allt hemskt som har hänt er. Det är verkligen så fantastiskt att detta kommer gå vägen nu (för det kommer det göra). MEN, alltid när du skriver om något positivt som har hänt, tillexempel idag när ni var på ultraljud och det gick bra, så nämner du att för 1 år och 4 månader sedan så var ultraljudet mindre lyckat. Du jämför liksom din lycka nu, med det hemska som ni har varit med om, och det upplevs lite som att din lycka nu "försvinner" lite för att du blir påmind av tidigare händelser. Förstår du vad jag menar? Jag menar absolut inget illa med detta inlägget, utan jag menar bara att jag hoppas du kan njuta av detta, som ni verkligen är värda, och inte titta tillbaka allt för mycket, utan se framåt av vad som komma skall. Hoppas du förstår vad jag menar. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker inte att jag den senaste tiden varit så jättemycket "tillbakatänkande" utan det är ju dessa dagar i graviditeten (från 18+6 -19+4) som är lite extra speciella. När 19+4 varit (på lördag) så har jag ingen annan graviditet att jämföra med. Då är vi på okänd mark.

      Jag kan inte säga att jag är överlycklig. Jag är så väl medveten om att hemska saker kan hända. När man minst anar det... Det kommer antagligen vara så framöver också, men för varje lyckat ultraljud vi nu haft kan jag släppa lite oro och låta mer och mer lycka komma fram.

      Men som sagt, just dessa dagar jag är i nu är lite speciella och det blir då att jag tänker bakåt lite mer än vad jag tidigare gjort under graviditeten.

      Och, nej jag blir inte arg över din fundering.

      Kram

      Radera
  9. Å va härligt att det gick bra!!
    Förstår ju skräcken man känner inför ultraljud eftersom jag har ett antal mindre lyckade i bagaget med (fast inte lika hemskt som för er när det var så sent, mina var ju redan i vecka 12).
    Nu har ni snart er lilla i famnen!
    Och tänk då på det som många av oss som varit ofrivilligt barnlösa har svårt att acceptera - att det inte alltid är roligt att ha barn.
    Man tänker ju att så fort barnet föds kommer man gå på små moln resten av livet eftersom man har längtat så efter det där barnet, och sen är det så jobbigt :)
    Men såklart är det underbart också och det väger ju upp alla vaknätter och trotsperioder.

    SvaraRadera