måndag 17 september 2012

Okänd mark

Sedan i lördags är vi på okänd mark. Tidigare har jag aldrig varit gravid så här länge... Dutt kom vecka 19+4 och idag är jag i vecka 19+6. Det har varit ett av mina delmål som nu är uppnått!

Nästa delmål kommer i morgon - Halvtid!!

Jag är otålig och vill så gärna börja känna något inifrån. Typiskt att moderkakan skulle sätta sig i framvägg... Det skulle vara så skönt att med jämna mellanrum få en så tydlig bekräftelse på att allt står rätt till med Miraklet. Nu vet jag ju egentligen inte...

Namnfunderingarna fortsätter. Mannen har ett namn som han kan tänka sig. Jag gillar det namnet också, men jag kollar runt lite mer för att se om det finns något mer tänkbart. Vi har ju tid på oss.

Helgen har varit både upp och ner. I lördags hade vi ju bröllopsdag, men den försvann i en enda stor huvudvärkskoma. Tog panodil efter panodil utan någon effekt. Sov två gånger under dagen utan att någon huvudvärk försvann. Till slut var jag så trött på den så att tårarna kom. Hur mycket ska man behöva stå ut med? Överallt läser man att just den här tiden är den period som man mår bäst, känner sig snygg, sexig och glamorös. Va? Nä, skulle inte tro det. Och om det här är perioden då jag ska må bäst, hur blir det framöver? Ska jag må ännu sämre? Ja, antagligen.

Gårdagen kände jag mig dock något piggare. Huvudvärken försvann efter några vakna timmar och vi planterade bland annat lite tulpanlökar i rabatterna.
Sedan åkte vi till Returpunkten med lite skräp bland annat några säckar med trädgårdsavfall. När vi kom hem och mannen skulle fälla upp baksätena igen sa han "det rörde sig något här". Min första tanke var en spindel eller liknande, men det han menade var att det var en mus i bilen... En gång till såg han den men fick inte ta i den. Så nu finns i bilen två råttfällor... Vi är ju vana med att mus i sovrummet på grund av katten, men i bilen... Kanske har den kunnat ta sig ut av sig självt eller så gillar den inte ost, för än så länge har vi inte fått något napp i fällorna...

7 kommentarer:

  1. åh du de där glamourveckorna såg ja aldrig röken av tyvärr, har inte fått fin hy eller hår ngn gång ä ä i v33 nu =/ huvudvärken blev dock lite bättre efter v 23 någongång för mej, samma som när de konstanta illamåendet gick från varje dag till lite då o då =)
    kram

    SvaraRadera
  2. Sätt lite bacon eller fläsk i fällan. Det brukar funka!

    SvaraRadera
  3. Jag mådde inte heller som bäst de veckorna som man skulle "stråla". Men nu när slutet är nära (bf nästa vecka) så mår jag bättre än någonsin i graviditeten, fast nu vill jag ju inte vara gravid längre för att jag vill ju träffa min bebis :) Att vara gravid är enligt mig ingen höjdare men resultatet lär ju vara värt det! Och rörelserna kommer, jag kände inget ordentligt förrän i v 22 och jag har också moderkakan i framvägg. Nu känner jag bebisen hela tiden och det är nästan jobbigt ibland när den sparkar som en tok.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Underbart att det är halvtid imorgon!

    Jag kan trösta med att jag också mådde apa under den där perioden när man skulle må som bäst under graviditeten (och innan dess också). Verkligen falsk marknadsföring! :-) Mina bästa veckor var nog dom sista tio veckorna, även om det förvisso blev tyngre i kroppen. Vet inte om det iofs kanske mest låg på ett psykologiskt plan, att det kändes som en lättnad att vi äntligen närmade oss BF och att barnet hade stora möjligheter att klara sig om förlossningen drog i gång i förtid.

    kram

    SvaraRadera
  5. Jag har aldrig känt mig så ful och tjock som när jag var gravid. Jag kände mig aldrig sexig nej mer som en badtunna. Trött till tusen och huvudvärk konstant. Kände inga rörelser fören runt v 21-22 moderkakan i framvägg. Vet inte vem som skrivit att man ska känna sig så underbar på alla sätt i halva graviditeten. Känner ingen som upplevt detta. Känns som en saga... Hoppas på att bli gravid nu i vinter. Längtar inte efter att vara gravid. Hoppas jag får en lätt graviditet .€

    SvaraRadera
  6. Instämmer med övriga, de där glamourösa veckorna har jag inte heller sett röken av. Känner mig mest stor och klumpig, och nojjig över att kroppen aldrig ska bli OK igen. Vad gäller rörelser - först är man orolig för att man INTE känner någonting. Sedan är man nervös för att man känner någonting, men inte lika mycket varje dag. Och därefter är man nervös för att det sparkar mer eller mindre än vad det "brukar" göra. Min moderkaka sitter också i framvägg - däremot kände jag rörelser tidigt ändå, vilket förmodligen beror på att det är andra barnet och jag vet vad jag ska känna efter.
    Kram!!! Och grattis på 5-åriga bröllopsdagen lite i efterskott! Jag och min man firade också fem år i lördags:-).

    SvaraRadera
  7. Jodå, det finns folk som mår prima under graviditeten! Jag gjorde det, jag är gärna gravid många gånger till :) Däremot var mina första månader med liten bebis hemska. Problem med amning, sömn osv. Alla får väl sin del av kakan..

    SvaraRadera