tisdag 14 februari 2012

15 år

Det var en gång en tjej på 18 år. Hon gick sista året på gymnasiet i det lilla samhälle där hon var uppvuxen. Varje fredag åkte hon till stan för att träffa sin kompis och sedan på kvällen gå ut på de två uteställena som hade 18-årsgräns. Även denna fredag den 14 februari 1997 satte hon sig på bussen efter skolan för att på kvällen har lite kul.

Väl inne i staden träffade hon sin barndomskompis som dessutom hade kontakter med en kille som redan fyllt 20, vilket underlättade kvällens dryckesintag...
Den obligatoriska förfesten hölls alltid hos kompisen och man visste aldrig från början vilka personer som skulle ansluta sig till festen. Så var det alltid. Ibland var det bara några stycken och ibland ett tjugotal.

När tjejen och hennes kompis gjort sig fina dyker ett helt gäng av hennes kompisar ut. Tjejen känner inte så många av dom, men med lite alkoläsk i blodet går det bra ändå.

Målet med den här kvällen var att komma iväg till klubben före klockan tio för efter tio får man betala entré...
Alkoholen flödar i lägenheten och den 18åriga tjejen börjar prata med en kille som hon inte vet vad han heter. När hon hört talas om honom så kallas han bara vid ett märkligt smeknamn...

Tiden rullar på och alla har trevligt. När tiden är inne att ta på sig ytterkläderna för att ge sig iväg hittar kompisen den 18åriga tjejen och killen med smeknamnet i hallen. Pussandes...

Kompisen som känt killen med smeknamnet ett par år säger till tjejen att "så där har jag aldrig sett honom göra förut".
Kvällen fortsätter och hela gänget kommer till slut till klubben. Tjejen och den killen är som fastklistrade vid varandra hela kvällen. Tjejens kompis kommer med förmaningar gång på gång, men tjejen bryr sig inte om det.

Kvällen, eller snarare natten, går mot sitt slut och tjejen och killen går åter hem till kompisen där det tydligen var bestämt att båda skulle sova över. Tjejen sover i kompisens rum och killen får sova på soffan i vardagsrummet.

Morgonen därpå blir en pinsam historia för både tjejen och killen. Ingen av dom vågar nämna det som hände kvällen innan. Killen och hans kompis åker hem och säger till tjejens kompis "jag kommer ringa henne".

Ja, på den vägen är det!! Tjejen och killen träffades några dagar senare, då nyktra, på en biodate.

Sedan dess har det alltså gått 15 år. Tjejen vet nu vad killen heter på riktigt och inte bara hans smeknamn...

Puss på dig, mannen, på vår 15årsdag!!

Jag hade så gärna firat vår 15årsdag tillsammans med vår Dutt också.

5 kommentarer:

  1. Hoppas ni firar lite idag då, och tar hand om varandra lite extra!!

    Många kramar till er båda!!

    SvaraRadera
  2. vilket underbart minne Anna, jättefint! Grattis till 15 fina år tillsammans. Kram

    SvaraRadera
  3. Åh, Anna, hoppas ni får en riktigt skön kväll!

    SvaraRadera