fredag 3 februari 2012

Skräcken kom igår

När jag var på toaletten precis innan jag skulle gå och lägga mig så kom det en ljusrosa stimma på pappret. Världen stannar då liksom upp för en sekund samtidigt som jag tänker att det inte kan komma blod på dag 7.

Nu på morgonen har det kommit en liten blodblandad flytning. Återigen försvinner hoppet känner jag.

Mannen och jag har pratat ganska mycket om att tjuvtesta den här gången. Är det för tidigt att testa på dag 9 (alltså i morgon) med Clearblue-test? Är risken för står att man får en minus bara för att det är för tidigt? Vad är era erfarenheter?

Inatt är första natten på länge som jag är tvungen att gå på toaletten. Jag brukar normalt sätt inte behöva det. Sedan när jag låg i sängen igen kände jag mycket aktivitet nere i höger ljumske. Det känns verkligen som om det skulle kunna vara något som händer där!

Kanske vågar jag testa i morgon. Kanske inte...

26 kommentarer:

  1. Goa fina du....
    Jag har inte så mycket erfarenhet av det där blodet... det har hänt mig en gång. Då kom det runt dag 10, och ökade sen till att bli en blödning.
    Däremot att testa för tidigt. Jag har testat på "rätt" dag, och då är det ett svagt plus. När jag väntat en eller två dagar, så blir det bara starkare. Men jag är väl en sån svag-plussare ;) Min läkare förklarar det med att det är så oerhört tidigt att testa efter 14 dagar, för att vara säker bör man vänta. Därför har jag heller inte testat tidigare....
    Det kan inte vara så att det ena har fastnat (du känner ju av det) men det andra inte har det (och kommer ut som lite blod)?
    Nä, jag bara funderar lite. Jag är ingen läkare. Mitt amatörmässiga råd är att du tar det lugnt (enkelt, jag vet...) och vänta helt enkelt. Tappa inte hoppet och de positiva tankarna!!!

    Det ska ju funka den här gången!!
    Du har varit gravid två gånger, och din kropp vet nu hur det känns. Därmed är det enklare för dig att bli gravid igen!

    KRAM KRAM

    SvaraRadera
  2. Åh, det låter ju HOPPFULLT! :) Som en nidblödning och så även kissnödigheten på det!!

    Håller tummarna!

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Clearblue test kan visa plus tidigast fyra dagar innan BIM står det på förpackningen. Och då med viss felmarginal. Tycker du ska vänta ett par dagar även om det är svårt...

    SvaraRadera
  4. Jag förstår att det är jobbigt att vänta tills du får testa, jag är själv en liten testoman och kan inte hålla mig utan börja testa tidigt tills mens alltid dyker upp :( väntar på ett plus efter att haft ett missfall i v 12, då började det med pyttelite blod på papper som bara blev mer efter ett par dagar, men en blödning behöver INTE vara negativ, som någon annan skriver så är det väldigt vanligt med nidblödning så vi hoppas på det!! Men de säger det att tidigast att testa är 14 dagar efter ägglossning, då får man 99% säkert svar, så håll ut vännen så håller vi tummen!!!

    SvaraRadera
  5. Lycka till! Jag testade svagt plus med billiga tester dag 8 och med clear blue dag 10- då med test med text gravid. så visst går det. Men när man testar tidigt får man också vara beredd på negativt..som kan vara fel för det är för tidigt. Men jag kan inte hålla mig å börjar extra tidigt för å så ev bli positivt överraskad! Jag har tro för att det ska gå vägen- som du säger det måste gå! Kram Helena

    SvaraRadera
  6. Jag plussade på kvällen på dag 9 med en billig sticka oxh digitalt mitt på dagen på dag 10, på vårt första FET.
    Jag känner mig själv, hade jag varit i din sits hade jag tjuvtestat. Men håll i bakhuvudet att det KAN vara för tidigt.

    Håller tummarna stenhårt!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hej! Jag har inte behövt genomgå det ni gör för att få bebis men jag har testat tidigt och fått svagt +! Våran dotter syntes inte alls så tidigt men fick i somras ett plus 9 dagar efter ÄL:) mitt på dagen då:)

    Har även blödit! Med dottern hade jag rosa/blodiga flytningar varje månad runt mens ända till slutet liksom och graviditeten efter blödde jag som slutde med MF:( Denna gången har jag blödit mer än med min dotter, alltså färskt blod och mycket... men ingen fara, min livmodertapp var extra känslig sa dom!

    Det är VANLIGT att blöda när man är gravid men förstår ju såklart oron!

    Testa du:)

    Håller alla tummar för er och Hoppen<3

    //Jag

    SvaraRadera
  8. Jag har aldrig fått plus innan dag 11 och då var det jätte svagt. Risken är att du blir väldigt besviken med ett tidigt test. Jag skulle vänta några dagar till om jag var du. Men jag vet att det är jätte svårt. Håller alla tummar för ett plus på stickan!

    SvaraRadera
  9. Jag beställde tester där man skulle kunna testa xtra tidigt (kan kolla länk när jag kommer hem om du är intresserad?) Enligt deras instruktioner ska man (vid en genomsnittsgraviditet) ha ett värde på ca 100 (kan inte enheten) Hcg 14 dagar efter ÄL i en vanlig cykel. Hcg-halten ska dubblas varje dygn (vid en genomsnittsgraviditet återgigen) så räknar du bakåt och halverar istället så ger clearblue (som känner av från 25) 12 dagar efter ÄL och de übertidiga som känner av från 10 kan visa plus så tidigt som 10-11 dagar efter ÄL.

    Personligen testar jag hellre tidigt och är beredd på ett minus som kan ändra sig till ett plus, än att vänta och vänta, börja hoppas och sen kommer menshelvetet två-tre dagar senare än normalt bara för att man tagit progesteron och skjutit upp den lite. Men vi är ju olika där allihop hur vi tänker och gör.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker du ska prova testa i alla fall... En kompis till mig testa dagligen efter insättning och det va inte många dagar efter som en skugga började synas på testet, streck som blev starkare och starkare för var dag.

    Kram Lo

    SvaraRadera
  11. dag 10 fick jag ett svagt plus och sedan blev det starkare och starkare.
    håller tummarna!

    SvaraRadera
  12. Det kan ju vara en fästningsblödning (nidblödn.), den kommer väl normalt ungefär 7 dagar efter befruktning!

    Jag har haft såna blödningar vid alla mina befruktningar (3 st) tyvärr har jag råkat ut för en del mf men nu verkar den sista stanna kvar iaf! =)

    Er historia är verkligen fruktansvärd och jag hoppas att de små hoppen nu stannar kvar hos er!

    SvaraRadera
  13. Jag fick ett plus på ruvardag 9 , men bli inte ledsen om det blir ett minus för då kan plusset kommer nån dag senare att det var för tidigt. Håller tummarna ni är verkligen värda ett stort plus nu stor kram strössel !

    SvaraRadera
  14. Tråkigt med flytningen men hoppas på nidis! Eftersom du gjort FET i naturlig cykel kan du testa imorgon, nu är det ju inga andra hormoner som kan visa falske plus! Lycka till och jag tror på Hoppen! Kram

    SvaraRadera
  15. Enda gångerna jag fått såna blödningar eller vad man ska kalla det (fick också lite blandat i flytningen som du beskriver) är när jag blivit gravid. Fick på dag 7 första graviditeten och dag 9 andra gången. Och i mitt fall var det ju nåt ytterst positivt så jag håller tummarna för att så är fallet även för dig! Det kan ju som flera andra påpekat vara en nidblödning. Så håll hoppet uppe för Hoppen!!!
    Många styrkekramar till dig och mannen!

    SvaraRadera
  16. Jag tjuvtestad på dag 10 efter FET. Det hade med all säkerhet synts på dag 9 också.

    Hoppas att blodet inte betyder ngt dåligt.

    SvaraRadera
  17. Önskar er all lycka och att den väljer att stanna hos er

    SvaraRadera
  18. Jag plussade ganska starkt på rd 10, men då var det tvillingar också :-) Lycka till!

    SvaraRadera
  19. Jag testade idag på dag 10, negativt. Det kanske ändrar sig, men jag ångrar mig, nu känns det bara som det kommer vara negavtivt och jag är bara deppad. Kanske i onödan?
    (Testade för att jag läst om "alla" som fått pluss på dag 10, tyvärr inte jag, eller så är jag inte gravid... Ungefär samma läge som om jag inte hade testat med andra ord, men visst man testar ju för att man hooooppas så mycket, men tänk efter hur det kommer kännas om det är negativt, kommer du kunna slappna av ändå och tänka att det kan vara för tidigt?)

    SvaraRadera
  20. Plussade ruvardag 8 båda gångerna så testa du.... Lycka til

    SvaraRadera
  21. Det bara måste gå för er nu.. Det är er tur!! Kram

    SvaraRadera
  22. De två gånger jag plussat efter ET så tjuvtestade jag på RD 10, så visst går det. Men det finns en risk för falskt negativt resultat. Jag har inte kunnat hålla mig trots det. Ovissheten är plågsam. Som nån annan skrivit så har även jag för mig att om man får en nidis så brukar den komma ca 7 dagar efter ÄL/ET. Många kramar till er!

    SvaraRadera
  23. Jag har testat positivt på ruvardag 6 som tidigast, svagt men fullt synligt! Dock har alla mina graviditeter slutat i missfall eller utomkveds..

    SvaraRadera
  24. Inget blod har vi ju kommit överens om.
    Tummar allt jar orkar!

    Kram

    SvaraRadera